Lungu Camelia scrie:Buna ziua,
Am terminat postliceala de asistenti medicali in 2006 la Piatra Neamt. nu am practicat pana in prezent. as vrea anul acesta sa ma angajez, dar pana o sa-mi gasesc un post de asistent medical, imi este frica ca o sa-mi expire dreptul de libera practica (din cate stiu eu, acest drept il pierzi dupa 5 ani de la terminarea scolii). intrebarea mea este: unde trebuie sa dau acest examen si ce acte imi trebuie? Multumesc anticipat pentru raspuns. Camelia Lungu
Buna ziua,
Din cele expuse de d-voastra reiese ca in acest moment va puteti exercita profesia de asistent medical. Dupa implinirea celor 5 ani de la terminarea scolii, fara a va exercita profesia, va puteti adresa filialei OAMGMAMR de care apartineti, pentru a face o solicitare de reatestare a competentei profesionale. Veti fi repartizata de filiala, intr-o unitate sanitara pentru efectuarea unui stagiu practic, iar dupa promovarea acestuia veti sustine o proba teoretica in termen de 60 de zile. Mai multe informatii puteti gasi in Metodologia de reatestare a competentei profesionale a asistentilor medicali generalisti, moaselor si asistentilor medicali din Romania, aparuta in Monitorul Oficial nr 58/26.01.2010.