Studii Superioare de lunga durata ( S )

Primul forum
Reguli forum
Va rugam nu solicitati prin intermediul forumului numarul de credite pe care le aveti. Pentru lista documentelor necesare eliberarii/reavizarii Certificatului de Membru, accesati site-ul.

Re: Studii Superioare de lunga durata ( S )

Mesajde iustiang » Mar Iul 20, 2010 6:27 pm

:P Stimata colega! Facultatea de Asistenta Medicala Generala ( finalizata cu examen de Licenta), imi permite, ca orice alta facultate, continuarea studiilor din ciclul II universitare, printr-un Master care sa aprofundeze una din materiile studiate in facultate. Intrucat, in cadrul studiilor de Licenta am studiat Psihologie Medicala Generala, Stiinte Comportamentale ( cu prof. Ioan Bradu Iamandescu),am ales Masterul de Tehnici de Comunicare si Influenta Sociala din cadrul unei facultati de Psihologie ( fiind un master cu mare aplicabilitate in orice tip de interrelationare umana) . Acum am trecut in anul 2 . Fiecare alege ceea ce i se potriveste . Eu sunt interesata de Medierea conflictelor, vizand, in viitorul apropiat, zona de Malpraxis din domeniul asistentei medicale . Doresc tuturor spor, in ceea ce isi propun ! Iustina Angela
iustiang
 
Mesaje: 16
Membru din: Mie Mar 03, 2010 9:45 pm

Re: Studii Superioare de lunga durata ( S )

Mesajde iustiang » Vin Iun 18, 2010 7:22 am

:P Stimata Angela, eu sunt de aceeasi parte a baricadei, asa cum o numesti tu!
Intr-o echipa veridica de Ingrijiri Medicale Generale Calificate (Nursing General), asistentul medical cu studii postliceale sanitare, sau cu studii superioate, au aceleasi obiective de atins: adica ameliorarea starii pacientului, obtinerea unui grad cat mai ridicat de autonomie al clientului/pacientului si, daca este posibil, chiar reinsertia acestuia, in familie si in societate! Nu sunt trasate delimitari intre acesti profesionisti... deasemenea, impreuna cu medicii, kinetoterapeutii, nutritionistii, infirmierele, preotul, asistentii sociali,, psihologul... si multi alti specialisti, se fac eforturi sinergice in sprijinul OMULUI BOLNAV !!!
Eu cred cu tarie, ca, numai asta conteaza, nu diferitele grade de pregatire profesionala! Conteaza cat de mult ne impunem in lumea medicala, prin conduita profesionala si umana, indiferent ca ne numim A.M.-P.L. sau A.M.-S !!!
Partea practica de ingrijire/nursing, are o mare importanta in recuperarea omului suferind si, sunt de acord cu tine, ca trebuie sa se recunoasca ROLUL ASISTENTULUI MEDICAL, in aceasta lupta pentru viata si sanatatea semenilor nostri !!! Este adevarat ca, trebuie sa iasa la lumina, si eforturile reale, depuse de ASISTENTUL MEDICAL, in orice echipa medicala, de oriunde si de oricand !!!! :P
Cu consideratie ,pentru toti colegii si toate colegele, ASISTENTI/E MEDICALI/E ,
Iustina Angela
iustiang
 
Mesaje: 16
Membru din: Mie Mar 03, 2010 9:45 pm

Re: Studii Superioare de lunga durata ( S )

Mesajde adonutu » Joi Iun 17, 2010 4:42 pm

Eu spun ca a este o continuare a studiilor, indiferent de domeniul de studiu. In fapt, finalitatea studiilor urmate, in cazul meu, au legatura cu domeniul medical. Notiunea de instructiv-educativ pare mai degraba o pregatire in domeniul militar.
As fi vrut sa luptam de aceeasi parte a baricadei, in sensul de ai ajuta pe asistentii medicali care au urmat scoala postliceala, intr-un moment in care acesata era singura forma de pregatire pentru a deveni asistent medical. Dar, cum multi colegi, printre care te numeri si tu, au preferat sa urmeze ambele forme de invatamant, scoala postliceala si facultatea de asistenti, probabil ca sansele de reusita sunt mici. Raman la parerea mea ca ar tebuie sa existe o recunoastere a studiilor postliceale, cu completarea ulterioara a acestora in functie de programa facultatii de asistenti. Din cate asa ceva nu este posibil in prezent.
Cu consideratie,
Angela ONUTU
adonutu
 
Mesaje: 9
Membru din: Joi Ian 07, 2010 7:03 pm

Re: Studii Superioare de lunga durata ( S )

Mesajde iustiang » Joi Iun 03, 2010 9:05 pm

Da. Pentru fiecare exista o optiune, care tine de factori diversi! Si eu te felicit pentru ascensiunea ta instructiv-educativa! Ma bucur cand interactionez cu femei care lupta, intru-n mod sau altul, pentru ceva in viata!!!!! Cu stima Iustina Angela
iustiang
 
Mesaje: 16
Membru din: Mie Mar 03, 2010 9:45 pm

Re: Studii Superioare de lunga durata ( S )

Mesajde adonutu » Joi Iun 03, 2010 4:42 pm

Trebuie sa fac precizarea ca eu sunt asistenta medicala cu scoala postliceala si am ales, ca si alti colegi continuarea studiilor, dar nu in forma pe care ai ales-o tu, ci orientandu-ma catre alta facultate.
Angela ONUTU
adonutu
 
Mesaje: 9
Membru din: Joi Ian 07, 2010 7:03 pm

Re: Studii Superioare de lunga durata ( S )

Mesajde adonutu » Joi Iun 03, 2010 11:37 am

Am inteles ca nu doresti sa intri in polemica cu nimeni. Gandesti la fel ca mine.
Doresc sa te felicit pentru ca ai reusit sa accepti aceasta metodologie de a urma 3 ani de scoala postliceala si 4 ani de facultate pentru a deveni asistenta medicala.
Intre timp eu am ales sa fac un master pe managementul serviciilor de sanatate din cadrul ASE Bucuresti.
Cu stima,
Angela ONUTU
adonutu
 
Mesaje: 9
Membru din: Joi Ian 07, 2010 7:03 pm

Re: Studii Superioare de lunga durata ( S )

Mesajde iustiang » Lun Mai 31, 2010 10:04 am

:P Stimate Adonutu, eu nu doresc sa intram intr-o polemica pe aceasta tema. Mesajul meu se refera strict, la formele si etape de instruire ale asistentului medical, si nu la persoanele in cauza. In alta ordine de idei, acel mesaj are numai rol informativ si nu concluziv . Eu am absolvit Postliceala Sanitara de 3 ani si , apoi, Facultatea de Asistenta Medicala Generala frecventa la zi, la stat, iar acum, urmez un Master de Comunicare de 2 ani. Respect pe orice om ,si mai ales pe cologele mele din bransa medicala, care se dedica total in ingrijirea pacientilor, in conditi de salariu si , uneori de lucru, inadecvate efortului lor ! Cu toata consideratia, Iustina Angela
iustiang
 
Mesaje: 16
Membru din: Mie Mar 03, 2010 9:45 pm

Re: Studii Superioare de lunga durata ( S )

Mesajde adonutu » Sâm Mai 29, 2010 10:20 am

Stimata colega,
Cand faci referire la ”Scoala postliceala este o forma de invatamant inferioara facultatii...si nu reprezinta Studii Superioare!!!!”, te referi la momentul in care au aparut facultatile pentru asistenti medicali. Probabil ai intalnit si tu colege care pana la momentul aparitiei facultati au urmat scoala postliceala si multe dintre ele sunt exemplare prin modul in care isi desfasoara activitatea. Nu cred ca din punct de vedere profesional sunt inferioare, prin prisma studiilor, colegelor care au facut facultatea. Sa nu uitam totusi ca la partea practica, colegele noastre licentiate au invatat de la colegelor lor cu scoala posliceala.
Intradevar este o mare nedreptate sa nu existe posibilitatea echivalarii intr-o anumita masura a studiile postliceale. In strainatate, daca am inteles eu bine, pentru a fi recunoscut ca asistent medical (vorbind de asistentul medical cu scoala postliceala) trebuie sa urmezi niste cursuri a caror durata este mai mica de 4 ani.
Cu toate acestea, forma de invatamant absolvita nu trebuie sa reprezinte o bariera de comunicare intre noi.
adonutu
 
Mesaje: 9
Membru din: Joi Ian 07, 2010 7:03 pm

Re: Studii Superioare de lunga durata ( S )

Mesajde iustiang » Lun Mai 24, 2010 7:57 pm

:P In mod sigur, cei care au absolvit facultatile tip Bologna, de 3 sau 4 ani, sunt licentiati si au drepturile aferente studiilor superioare ciclul 1. Dar, nu exista echivalenta intre facultatile cu domenii diferite de studiu. Psihologia genereaza Psihologi, Dreptul genereaza avocati sau juristi, iar facultatile de Asistenta Medicala genereaza Asistenti medicali licentiati. Deci nu au legatura unele cu altele. Scoala postliceala este o forma de invatamant inferioara facultatii...si nu reprezinta Studii Superioare!!!! Succes in tot ceea ce va propuneti!!!! ;)
iustiang
 
Mesaje: 16
Membru din: Mie Mar 03, 2010 9:45 pm

Re: Studii Superioare de lunga durata ( S )

Mesajde MorosanDorin » Lun Mai 17, 2010 6:03 pm

As dorii sa intervin cu o noutate pentru asistenti medicali cu studi de scoala postliceala:
In Uniunea Europeana se poate ca cei care au urmat o facultate de psihologie,drep etc.sa aiba aceeasi incadrare si drepturi la fel ca un asistent medical cu facultate,asa ca in curind aceasta lege va veni si in Romania evident datorita UE si tot in UE (tarile de West deocamdata) functioneaza doar facultati de trei/patru ani,cu alte cuvinte adio sc.postliceala sau colegiu pentru asistenti medicali!
MorosanDorin
 
Mesaje: 7
Membru din: Vin Mar 12, 2010 2:18 pm

Următorul

Înapoi la Primul forum

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron