Auto-împlinirea

Nevoile de auto-împlinire sunt cel mai înalt nivel din ierarhia lui Maslow de nevoi și se referă la realizarea potențialului unei persoane, auto-actualizarea, căutând creșterea personală și experiențele de vârf. Maslow (1943) descrie acest nivel ca fiind dorința de a realiza tot ce se poate, de a deveni cea mai bună variantă a ta.

După ce au stabilit o bază solidă, șefii ierarhici ai asistenților medicali pot fi creativi în stabilirea unui mediu în care sa se simtă energizați de munca lor. De exemplu, șefii pot oferi asistenților medicali un anumit control asupra programelor lor. În loc să solicite tuturor să lucreze în schimburi de 12 ore, ei pot încerca să răspundă nevoilor individuale ale personalului. De exemplu, o asistentă medicală care dorește să se întoarcă la școală pentru a obține o diplomă superioară poate dori să lucreze la sfârșit de săptămână, iar o asistentă medicală care trebuie să petreacă mai mult timp cu familia poate dori să lucreze numai în timpul săptămânii.

Atunci când spitalele creează un mediu de lucru plin de încredere și permite asistenților medicali să aibă contribuție la determinarea modului de rezolvare a problemelor, se simt mai susținuți - și acest lucru alimentează rezistența.

Spitalele pot face, de asemenea, asistenții medicali să se simtă susținuți și respectați, oferindu-le instrumentele de care au nevoie pentru a comunica eficient cu colegii. Într-un mediu colaborativ, sigur și împuternicit, asistentele medicale pot oferi cu ușurință și încredere îngrijirea excelentă a pacientului. Și când vor reuși să facă asta în mod consecvent, se vor simți auto-actualizați.

Metode de a ajunge la auto împlinire ca asistent medical:

Un apel pentru a-i ajuta pe alții:

Unul dintre factorii care pot încuraja unii profesioniști din domeniul sănătății să urmeze o carieră în asistență medicală este dorința de a ajuta alți oameni. Asistenții lucrează direct cu pacienții pentru a-i ajuta să creeze planuri pentru un tratament mai bun și gestionarea bolilor, să ofere sprijin emoțional și sfaturi și să educe pacienții cu privire la problemele legate de sănătate.

Potențial pentru mobilitate ascendentă:

Asistenții medicali au, de asemenea, potențialul de a crește și de a avansa în cariera lor. Asistenții medicali cu diplome de licență pot lucra ca supraveghetori sau conducători de tură, ajutând la gestionarea programată și supravegherea lucrărilor efectuate de alte asistente medicale. Asigurarea unui post de asistent medical poate necesita o diplomă de master, deși cerințele educaționale pot depinde de unitatea în care lucrați. Cu toate acestea, programele și oportunitățile accelerate oferite online, cum ar fi programele de asistenți medicali, pot permite persoanelor să obțină diplome avansate într-un mod mai convenabil, flexibil și în timp util.

Stabilitate financiară:

Atunci când alegeți să părăsiți un loc de muncă sau o carieră pentru a continua asistența medicală, stabilitatea financiară poate fi un factor semnificativ în decizie. La sfârșitul scalei salariale, unele asistente medicale înregistrate pot câștiga salarii consistente.

Adăugări de noi perspective în domeniul asistenței medicale:

Asistentele medicale din a doua carieră aduc adesea o nouă perspectivă asupra rolurilor lor, motiv pentru care acești profesioniști sunt benefici pentru domeniu. Atunci când intră pe teren cu experiență în alte industrii, precum și potențial în roluri de conducere, acești profesioniști pot aduce abilități distinctive, cum ar fi rezolvarea problemelor și soluționarea litigiilor, la locurile lor de muncă.

Oportunități educaționale sporite:

Disponibilitatea modernă a educației avansate online permite multor asistente medicale din prezent să ocupe funcții de nivel superior și să se bucure de o satisfacție mai mare în carieră. În plus, o perspectivă pozitivă pentru profesia de asistent medical în ansamblu, pe lângă un flux continuu de noi perspective care intră în domeniu, asigură faptul că asistentele medicale de astăzi fac parte dintr-o industrie vibrantă, diversă și în continuă creștere.

Serviciul de suport și consiliere psihologică telefonică este disponibil tuturor asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din București. Pentru mai multe detalii privind programul de consiliere ne puteți scrie la psihoassist@oammrbuc.ro sau puteți accesa PSIHO-ASSIST: Serviciul de suport și consiliere psihologică telefonică și online pentru membrii OAMGMAMR filiala București

Suntem alături de voi!