imagine

Comunicat de presă: Examen pentru ultima grupă de cursanți - operator PC - din Regiunea București-Ilfov, București, decembrie 2012

Sambata, 29 noiembrie 2012, s-a finalizat ultimul curs de calculatoare (operator PC) pentru o grupa de 23 de asistenti medicali din Regiunea Bucuresti-Ilfov, in cadrul proiectului "E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar", POSDRU/81/3.2/S/57946, implementat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, in parteneriat cu Federatia SANITAS din Romania, Asociatia "Centrul Roman de Initiative", An Bord Altranais (Irlanda) si Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013" - "Investeste in oameni!"

In cadrul celor 42 de ore de curs asistentii medicali selectati, s-au familiarizat cu notiuni de baza din domeniul calculatoarelor, a tehnologiei informatiei si comunicatiei. De asemenea, cursantii au primit materiale promotionale si un Manual de bune practici pentru combaterea discriminarii pentru angajatii din sectorul de sanatate, realizat si diseminat in cadrul activitatilor proiectului in anul 2011.

Cei 23 de asistentii medicali din municipiul Bucuresti recrutati conform Metodologiei de selectare aprobate in cadrul proiectului, la finalul pregatirii au sustinut un examen in vederea obtinerii certificatului CNCFPA, certificat recunoscut la nivel national si in vederea obtinerii celor 20 de credite, in cadrul programului Educatie Medicala Continua (EMC). Examenul a fost promovat in totalitate de catre asistentii medicali care au sarbatorit intr-un cadru festiv finalizarea cursurilor.

Cei 500 de asistenti medicali pentru care s-au organizat cursuri in regiunea Bucuresti-Ilfov, au fost instruiti de Asociatia "Centrul Roman de Initiative", furnizor autorizat CNCFPA, in incinta Colegiului Economic Viilor din Bucuresti si pana in prezent au primit certificate de absolvire 477 de asistenti medicali, 427 din municipiul Bucuresti si 50 din judetul Ilfov.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați: Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România web: www.oamr.ro, oammromania@yahoo.com