imagine

Curs online emcbuc.ro: Principii de comunicare în îngrijirile de sănătate

Autori: Elena Pană, Psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental Diana Amza, Psihoterapeut, coordonatorul echipei Psiho Assist Elvira Teodorescu, Psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental

Calitatea comunicării între echipa medicală, pacient și familia acestuia se reflectă în calitatea actului medical, satisfacția pacientului și succesul intervenției terapeutice. Asistentul medical este verigă importantă în procesul de comunicare, având un rol activ în toate etapele de îngrijire a sănătăţii, acționând ca și mediator între medic, pacient și familia acestuia. În acest context, asistentul medical are nevoie să își dezvolte abilități specifice de comunicare, să poată stabili o relație terapeutică de încredere şi să poată comunica eficient și clar.

Cursul are următoarele obiective:

  • Dezvoltarea abilităților de comunicare de bază în asistența medicală
  • Dezvoltarea abilităților și tehnicilor generale de comunicare cu pacienții
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă, adaptată specificului pacienților, în funcție de vârstă, dizabilitate sau stadii ale bolii.

Cursul se adresează membrilor filialei Bucureşti, este gratuit şi creditat cu 15 credite EMC. Accesați cursul aici

Informații

imagine

Dragi colegi,

Asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali sunt expuși frecvent la diverși factori de stres, pentru care în regim obișnuit, au dezvoltat strategii de gestionare.

Cu toate acestea, situația de urgență, cauzată de răspândirea noului tip de coronavirus, accentuează nevoia de mobilizare pe termen lung a tuturor resurselor fizice si psihice, astfel încât strategiile obișnuite ale persoanei de a face față stresului profesional pot fi insuficiente.

De aceea Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala București, a decis organizarea și lansarea Serviciului de suport și consiliere psihologică telefonică și on line - Psiho Assist, începând cu data de 06.05.2020.

Citește mai mult...

Vreau să știu despre...


EMC

Politica privind datele personale