Cardul Profesional European

Pentru facilitarea liberei circulații a asistenților medicali generaliști pe teritoriul UE, Comisia Europeană, în baza Regulamentului 983/2015, a prevăzut introducerea cardului profesional european (CPE), pentru asistenții medicali generaliști, începând cu data de 18 ianuarie 2016.

Pentru obținerea Cardului Profesional European personale interesate vor accesa portalul Your Europe ("Europa Ta" - http://europa.eu/youreurope/citizens/work/professional-qualifications/european-professional-card/index_ro.htm) la care vor fi publicate toate documentele necesare care au fost notificate de autoritățile competente din fiecare Stat Membru (http://cnred.edu.ro/imipqnet/doku.php?id=asistenti_medicali_generalisti).

Documentele în format electronic vor fi încărcate în profilul virtual al solicitantului, după conectarea la interfața publicaă IMI, printr-un cont de utilizator înregistrat prin platforma europeană a Comisiei Europene (ECAS - European Commission Authentification System).

La nivel național, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România este autoritatea competenta de emitere și, după caz, de eliberare a cardului profesional european pentru asistenții medicali generaliști români, desemnată prin OUG nr. 144/2008 cu modificările și completările ulterioare.

Pentru a facilita depunerea cererilor de emitere a cardului, începând cu data de 01 februarie 2016, OAMGMAMR, prin filialele sale, acordă consultanță și asistență în întocmirea dosarului electronic CPE, de catre solicitanți.

Taxa de emitere a Cardului Profesional European de catre OAMGAMAMR este de 200 RON.

Taxa de 200 lei pentru elaborarea și emiterea cardului profesional se va achita în contul OAMGMAMR:
RO42 RZBR 0000 0600 1349 1173 deschis la Raiffeisen Bank - Agenția Ion Mihalache.

(Citește și Hotărârea Consiliului național al OAMGMAMR privind elaborarea și emiterea cardului profesional: Hotararea Nr. 8/17.03.2016 privind aprobarea taxei pentru elaborarea si emiterea cardului profesional european)

Persoanele care solicită sau au solicitat prin contul ECAS emiterea unui Card Profesional European sunt rugate să nu achite taxa de emitere înainte de a primi solicitarea de plată din partea OAMGMAMR.